ATLETICAS BARN OCH TONÅRSKURSER

Ända sedan 2001 har vi på Atletica erbjudit barn & tonårskurser i dans. Barn- och tonårskurserna pågår i 12 veckor och de finns olika kurser att välja mellan beroende på ålder och svårighetsgrad. För de allra yngsta innebär kurserna lek och rörelse till musik. För dem äldre deltagarna innebär det mer koreografi. Varje termin avslutas sedan med en avslutningsshow.

Kursavgift: 750kr/kurs (12 gånger) eller 1195 kr för två kurser. Två kurser gäller syskon eller samma person som vill gå två kurser. Eftersom det råder begränsade platser så är det ”först till kvarn”.
Anmälan sker genom betalning på Atletica.Nya kurser startar v.34

Kidz Dance

4-5 år / 6 år / åk. 1-2 / åk. 3-4

Vi varvar lekar och koreografi till olika typer av musikstilar där barnen får lära sig att röra sig i takt till musiken. Vi anpassar mängden och svårighetsgraden av koreografi samt lekar efter barnens ålder och nivå. Kurserna passar alla oavsett hur mycket du dansat tidigare.

Kidz Dance "Modern"

åk. 5-6

I denna kurs varvar vi dansen med övningar som stärker teknik, taktkänsla och kroppskontroll. Utifrån nivå hos deltagarna skapar vi danser som tar fram olika känslor i musiken. Kursen passar alla oavsett hur mycket du har dansat tidigare och fokuserar mycket på mjuka och flödande rörelser.

Kidz Dance ”Street”

åk. 5-6

Denna kurs riktar sig till dig som vill dansa till bland annat musikstilen R&B. Dansen innehåller en blandning av hårda och mjuka rörelser och vi varvar dansen med övningar som stärker taktkänslan. Kursen passar alla oavsett hur mycket du dansat tidigare.

Kidz Dance ”Street/Modern Mix”

åk. 5-6

Denna kurs är en blandning av Street och Modern. Se Kidz Dance ”Street” och ”Modern”.

Teen Dance ”Hiphop”

från åk. 7

I denna kurs dansar vi till musik bl.a. inom genrerna hiphop, R&B och dancehall. Koreografin innehåller mycket hårda och taktfasta rörelser. Vi fokuserar på takt, kroppskontroll och teknik.

Teen Dance ”Afro fusion”

från åk. 7

Fusion betyder sammansmältning, och denna kurs utgår ifrån hårda och taktfasta rörelser som skapar en mycket kraftfull koreografi. Samtidigt bandar vi in mjuka höftrörelser och kaxig attityd för att skapa en häftig koreografi.

Teen Dance ”Modern”

från åk. 7

I denna kurs dansar vi modern dans med fokus på att hitta och uttrycka olika känslor i dansen. Koreografin följer ofta musikens tempo och består av mjuka och flödande rörelser.

Teen Dance ”Jazz”

från åk. 7

Jazz har släktdrag till den moderna dansen, men just denna kurs inspireras mycket av show och musikal. Attityd är något vi jobbar mycket med i denna kurs men också taktkänsla och kroppskontroll.

Teen Dance ”Avancerad”

från åk. 8

Är en grupp för dig som går i minst en annan kurs hos oss . Du är van att ta koreografi, följa instruktioner och vill utvecklas inom dansen. I kursen ges möjligheter till deltagarna att vara aktiva och skapa egna koreografier. Vi lägger mer tid på stretch, rörlighet och teknik samt fokuserar ännu mer på att gruppen ska vara proffsig och synkroniserad . Observera att kursen är längre än de andra.

DANSINSTRUKTÖRER

Alice
Alva
Amanda
Evelina
Felicia
Frida
Ida
Kajsa
Malin
Marie-Christine